Вівторок, 16.04.2024, 07:58
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 5 » Заходи до Дня Перемоги в с.Іванівка та Яселка.
13:09
Заходи до Дня Перемоги в с.Іванівка та Яселка.

Заходи до Дня Перемоги в с.Іванівка та Яселка.

Я як староста сіл Іванівки та Яселки звернулася до наших  депутатів та Громадської організації «Вектор Іванівки» з пропозицією відновити історію наших сіл і зробити масштабні заходи, для підвищення у населення почуття патріотизму та громадськості, для ознайомлення молоді з невідомими фактами історії нашої громади, для підняття національної свідомості через прояв інтересу до проблем своєї «малої батьківщини».

Разом з Громадською організацією почали роботу над Проектом «Мій край – моя гордість», метою якого є:

- підготовка історико -культурних документів по селах Іванівка та Яселка з оновленням та систематизацією даних, доповнення матеріалу і оновлення експозицій в діючому музею  в селі Іванівка;

- забезпечення умов збереження документальної спадщини сіл Іванівка та Яселка як частини культурної спадщини Очаківщини та забезпечення вільного та необмеженого доступу до неї ;

-  формування у жителів сіл комплексної системи краєзнавчих знань та розвиток інформаційної необхідності в цій області;

- вивчення матеріальної та духовної культури населення, їх сімейного та громадського побуту,господарчих занять та етнічних процесів. Створення «куточку побуту».

           - вивчення воєнної історії села,(Великої вітчизняної війни та сучасних військових конфліктах), увічнення пам’яті земляків.

Першим етапом нашого великого Проекту планується фотовиставка наших земляків, які пішли на фронт і не повернулися живими додому, земляків, які пережили евакуацію та репресії, які жили на території сіл Іванівка та Яселка  в часи другої світової війни.

Готуємо велику фотовиставку та фотоальбом воєнних та післявоєнних років, яка присвячена Дню Перемоги.

 Ми запрошуємо всіх мешканців сіл Покровка, Іванівка та Яселка прийняти участь в акції і принести світлини(фото) своїх рідних і близьких, які пережили цю страшну війну 1941-45 років.

Зібрано вже дуже багато матеріалу, який готується для вільного доступу. Активну участь в Проекті беруть члени Громадської організації «Вектор Іванівки» Куркіна Л.І, яка є куратором цього Проекту, Ляшенко Н.С.  та Кунашенко Н.Ф. рада ветеранів, Брудська В.Д., яка веде музей «Бойової і трудової слави» в селі Іванівка, Павлигіна Т.Х., яка збирає історію колгоспу, Лісовська Н.С., яка пише історію наших хлопців атовців, Галота О.Л. та Олексієнко Р.П, які відновлюють культурну історію села, Давидкіна С та Лісовська Н.С. дівчата, які разом зі мною обробляють отриманий матеріал та готують його до виставки та друкуванню, Черепова І.В., яка разом з помічниками готує художнє оформлення  фотовиставки.

Наш Проект розрахований на цілий рік, але якщо матеріал буде додаватися то і на більше. Робота кропітка та дуже цікава. Ми будемо дуже вдячні, якщо мешканці почнуть більш активніше приймати участь у нашому Проекті. В наші плани також входить і реставрація нашого музею, але на це потрібні великі кошти, тому почали з малого, а потім перейдемо до більш масштабнішого.

На День Перемоги ми запрошуємо всіх мешканців сіл Покровка, Іванівка та Яселка прийняти участь у святковій ході зі світлинами своїх рідних та близьких людей, які були живими свідками тих страшних подій 1941-45 років.

Також пропонуємо попередній план заходів присвячений до Дня Перемоги:

З 4 по 8 травня екскурсії в музей «Бойової і трудової слави» в селі Іванівка.

З 4 по 12 травня перший етап фотовиставки «Мій край – моя гордість».

З 4 по 8 травня оголошення конкурсу дитячого малюнку під патронатом старости «Ми діти миру».

9 травня – в селі Іванівка:

-         8.00 – покладання корзини з квітами до портрету героя Радянського Союзу І.І.Рачкова, який розташований на полі героя;

8.30  - мітинг в селі Яселка, біля обеліска героям війни;

-  покладання ритуального вінка;

-  пригощання мешканців бойовими 100 грам;

10.00 – святкова хода від школи до обеліску загиблим воїнам в роки Великої Вітчизняної війни;

-  покладання ритуального вінка та квітів;

- мітинг-реквієм;

11.00 – святковий концерт, біля будинку культури;

- пригощання бойовими 100 грамами;

- фотовиставка «Ніхто не забутий, ніщо не забуто»

-  виставка малюнків і підсумки конкурсу малюнків «Ми діти миру»  та вручення подарунків переможцям;

 

Староста Сіл Іванівка та Яселка Яковенко О.А.

Переглядів: 478 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar