П`ятниця, 19.04.2024, 04:42
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 31 » Відбулася 1-а сесія Куцурубської сільської ради ОТГ
09:38
Відбулася 1-а сесія Куцурубської сільської ради ОТГ

Відбулася 1-а сесія Куцурубської сільської ради ОТГ

30 грудня 2016 року відбулося засідання 1-ї сесії 1-го скликання Куцурубської сільської ради об'єднаної територіальної громади. На сесію були запрошені директор ТОВ «Колос-2011» А.П. Бурбело, начальник відділу соціального захисту О.С. Власюк, депутат обласної ради Х.З. Гемаєв та А.О. Кротов, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури та медицини Т.В. Дубіна, керівник ГО «Фонд розвитку м. Миколаїв» М.Є. Золотухін, депутат районної ради П.Г. Корнієнко, представник ТОВ Порт «Очаків» С.М. Куц, представник міськрайонної організації партії «Відродження» М.І. Черниш,Г.Г. Омаров та ін. Першим новообраний депутатський корпус, до якого тепер увійшли обранці ще від 4 колишніх сільських рад – ДмитрівськоїСолончаківської, Острівської та Парутинської, привітав протоієрей Святотроїцького храму у с. Куцуруб  о. Віктор (Струкало). Він побажав новій громаді та її владі Божого благословіння, мудрості у прийнятті рішень, міцного здоров'я, щоб творити добро, збагачуватися духовно та матеріально.

Була обрана лічильна комісія у складі Є.І. Башанова та І.О. Біткової. 26 новообраних депутатів отримали відповідні посвідчення на підтвердження їх депутатських повноважень та приступили далі до розгляду порядку денного сесії.

Була прийнята до відома інформація Куцурубської СВК про обрання головою сільської ради ОТГ І.В. Копійки. Привітали Інну Василівну з перемогою на виборах та набуттям повноважень сільського голови та новообраних депутатів голова Очаківської районної ради Г.П. Олійник, голова Очаківської РДА С.В. Самоуков, побажавши їм плідної праці на благо громади, злагоди та порозуміння, зауваживши, що разом з правом власноруч розпоряджатися бюджетом своєї громади, на них покладається й велика відповідальність за її подальшу долю.

Теплі слова та привітання на їх адресу пролунали також від представниці Дмитрівської громади О.І. Ващишин, від представників депутатського корпусу обласної ради Х.З. Гемаєва та А.О. Кротова, депутата районної ради та директора СВК «Лиманський» П.Г. Корнієнка, директора Агрофірми «Лиманський» Є.А. Скрипника, представника ТОВ Порт «Очаків» С.М. Куца, які побажали успіхів у всіх починаннях, активності, наполегливості, толерантностіта висловили сподівання на подальшу співпрацю.

Керівник ГО «Фонд розвитку м. Миколаїв» М.Є. Золотухін відзначив, що його організація співпрацює з Куцурубською сільською радою ще з 2011 р., коли ним була надана допомога сільській ГО «Злагода» у облаштуванні дитячого ігрового  майданчика. Після створення Куцурубської ОТГ у 2014-15 р.р. співпраця продовжилася. ГО «Фонд розвитку м. Миколаїв» допомогла їй розробити Статут ОТГ, стратегію розвитку ОТГ, створити та обладнати  Ресурсний інформаційний центр на базіс.с.Іванівка, Яселка, Куцуруб, що допоміг залучати  та використовувати цікавий міжнародний досвід розвитку громад (зокрема польський)тощо. Михайло Євгенович пообіцяв, що у зв'язку з приєднанням до Куцурубської ОТГ ще 4-х сільських рад, робота над розробкою ключових завдань Стратегії розвитку буде продовжена, і це обов'язково допоможе залучити додаткові інвестиції вітчизняних та міжнародних фондів розвитку та різноманітні гранди, важливо лише правильно розпорядитися наявними ресурсами та вибудувати успішні партнерські відносини всередині своєї великої громади та з іншими ОТГ. «Головне, щоб новоприєднані сільські ради відчули таку ж турботу та комфорт у складі ОТГ, як уже відчули їх Іванівка, Яселка та Куцуруб…», - додав він.

Таємним голосуванням депутати одностайно обрали секретарем Куцурубської сільської ради ОТГ на строк її повноважень Л.Л. Федорову та побажали їй успіхів у подальшій праці.

Сільські голови Дмитрівської (Л.Я. Левчик), Солончаківської (О.П. Драган), Острівської (О.П. Бабій) та Парутинської (Л.А. Бєлявцева) сільських рад склали свої повноваження та набули повноважень старост даних громад з обов'язками вчинення нотаріальних дій та регістрації актів цивільного стану на їх територіях, дані обов'язки були покладені і на Іванівського сільського старосту О.А. Яковенко.

Рішеннями сесії сільської ради були затверджені також Положення про сільського старосту (у якому визначені його права та обов'язки), Регламент роботи сільської ради, склад кількох робочих комісій - з реорганізації новоприєднаних сільських рад (яка має відбутися протягом місяця), розробки Статуту ОТГ, внесення змін до Статутів  установ комунальної власності новоприєднаних громад (шкіл, дитячих садочків, закладів культури) тощо та Положення про постійні депутатські комісії і їх склад.Зокрема постійна депутатська комісія з питань прав людини, законності, депутатської  діяльності та етики (голова – А.В. Павленко, члени – А.В. Козубовський; О.П. Перепадя та І.О. Єгоренков); з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (голова – Ю.А. Михайляк, члени –С.А. Веселовська, Т.М. Шевчук, О.А. Шевченко, О.М. Харковець); з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв'язку та сфери послуг (голова – О.М. Яшніков, члени – А.В. Загребельний, Є.І. Башанов, М.В. Кусковський); з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності, містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи (голова – М.І. Маслєнікова, члени – Н.Д. Лаврик, Т.М. Яворська, Л.К. Ушко, А.О. Остапчук, М.М. Кепін); з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров'я та соціального захисту населення (голова  - І.О. Раленко, члени – О.І. Ващишин, Н.Ф. Кунашенко, О.К. Іващенко, І.О. Біткова та Т.С. Муравйова).

Депутати надали згоду на прийняття до комунальної власності Куцурубської сільської ради ОТГ рядувиведених зі спільної  комунальної власності громад району закладів освіти, культури  та охорони здоров'я – Дмитрівського, Солончаківського та Острівського НВК, Парутинської ЗОШ, Комунального позашкільного навчального закладу«Очаківський центр дитячої та юнацької творчості», культурно-просвітницького осередку для учнівської молоді Острівської сільської ради, Парутинського Палацу культури, Парутинської, Солончаківської, Дмитрівської та Матросівської СБФ, Парутинської ДМШ, Парутинської та Дмитрівської амбулаторій ЗПСМ, Кателиненського, Солончаківського та Дніпровського, Острівського, Матросівського та Червонопарутинського фельдшерських пунктів.

Й наостанку, рішенням сесії була затверджена тимчасова структура органів виконавчої влади Куцурубської сільської ради та склад її виконавчого комітету, до якого були обрані: голова - І.В. Копійка (голова сільської ради ОТГ), та члени –секретар сільської ради Л.Л. Федорова, сільські старости - Л.А. Бєлявцева, Л.Я. Левчик, О.П. Бабій, О.П. Драган, О.А. Яковенко; начальники структурних підрозділів ради – О.С. Власюк, Т.В. Дубіна;  представники від кожної сільської ради -В.П. Несенко, Є.А. Скрипник, А.П. Бурбело, Л.Я. Середа, С.М. Олійник, Г.Г.Омаров, О.А. Рибачук та дільничний інспектор А.П. Шкворченко.

Вичерпавши розгляд питань порядку денного, сесія завершила свою роботу.

Л. Кочмар

  Фото - Т. Федорова

Переглядів: 802 | Додав: aXnel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar