Середа, 24.04.2024, 11:20
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 15 » Семінар «Демократія участі, як чинник формування та функціонування спроможних територіальних громад»
10:36
Семінар «Демократія участі, як чинник формування та функціонування спроможних територіальних громад»

10-12 листопада 2016 року в приміщенні конферанс залі готелю «Турист», відбувся семінар «Демократія участі як чинник формування та функціонування спроможних територіальних громад», організований  Золотухіним М.Є. та Золотухіной Т.В. з Фонду розвитку м.Миколаїва.

На семінарі від Куцурубської ОТГ були присутні  сільський голова Куцурубської ОТГ Копійка І.В., секретар Федорова Л.Л.,  староста села Іванівка та Яселка Яковенко О.А., спеціаліст ЖКХ  Куцурубської ОТГ Середа Л.Я.

В ході семінару були розглянуті теми територіальної організації місцевого самоврядування: у чому відмінність від адміністративно-територіального устрою. Правова основа місцевого самоврядування, демократичні інструменти громадської участі на рівні держави, визначення основних  проблемних точок децентралізації влади, участь громадськості у процесі прийняття рішень органами влади ці та інші питання, які турбували учасників семінару.

В процесі семінару був наданий час для Куцурубської  об’єднаної територіальної громади для обговорення «Стратегії розвитку Куцурубської  сільської територіальної громади до 2026 р.». В процесі обговорення прийняли участь Сільський голова Куцурубської ОТГ Копійка І.В., секретар Федорова Л.Л., сільські голови сіл Дмитрівки, Парутино, Солончаків. 

Модераторами семінару виступили професора Одеського регіонального  інституту державного управління національної академії при президенті України  Саханенко С.Є. та Галінська О.В.

 Запитань до модераторів було дуже багато, тому що всі учасники семінару стоять на початку реформ, які відбуваються в нашій країні. Сергій Саханенко та Олеся Галінська розповіли про органи самоорганізації населення, про інститут старост, мережу організації взаємодій у системі місцевого самоврядування, правову основу місцевого самоврядування, та про реформу децентралізації  і принципи добровільного об’єднання.

 Процес об’єднання громад не простий і щоб донести до людей необхідність змін треба самим дуже багато знати і розуміти. Люди вже не хочуть бути простими спостерігачами процесу а бажають бути учасниками реформ, намагаються найти шляхи участі в процесі самоврядування.

Завдяки пропозиціям учасників семінару були намічені плани та заходи для подальшого навчання керівників та головних бухгалтерів сільських рад. По результатам закінчення семінару координатор довів, що такі заходи вже намічені на 28 листопада за участю голови Миколаївської ОДА.

Всі учасники семінару залишилися задоволенні організацією та проведенням заходу висловили слова вдячності організаторам та модераторам, та висловили надію на те що це не остання зустріч і не останнє навчання.

   Староста села Іванівка та Яселка

Оксана Яковенко.

 

Переглядів: 427 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar