Четвер, 28.03.2024, 22:49
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 15 » Представники 12-ти сіл надали пропозиції до проекту Стратегії розвитку Куцурубської об’єднаної територіальної «Мега-громади» до 2026 р.
17:20
Представники 12-ти сіл надали пропозиції до проекту Стратегії розвитку Куцурубської об’єднаної територіальної «Мега-громади» до 2026 р.

 Представники 12-ти сіл надали пропозиції до проекту Стратегії розвитку Куцурубської об’єднаної територіальної «Мега-громади» до 2026р.

Так старости, депутати і активісти захистили інтереси своїх 12 сіл процесі обговорення проекту Стратегії, що выноситься на засідання виконкому 27 лютого та найближчу сесію Куцурубської сільської ради.

Проектні ідеї селян стали складової першої на Миколаївщин стратегічного документу об’єднаної громади. Це стало результатом обговорення на серії з 5-ти круглих столів, що відбулись протягом 1-10 грудня в приміщеннях Ресурсно — інформаційного центру (РІЦ) Куцурубської ОТГ та офісах в.о старост сіл Димитрівської, Солончаківської, Островської, Парутинської  сільрад, що у 2016 р. обєдналтсь Куцурубською ОТГ в «Мега-громаду».

На круглих столах Член Куцурубської стратегічної ради професор ОРІДУ НАДУ при Президентові України Сергієм Саханенко презентував проект документу, що 1 лютого була затверджена для обговорення стратегічною радою та допоміг учасникам круглого столу у формулюванні проектних ідей.

А директор ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» Михайло Золотухін презентував наявні джерела фінансової підтримки реалізації програм та проектів згідно Стратегії, що буде прийнято Куцурубською радою.

Учасники всіх круглих столів не тільки з зацікавленням сприйняли презентацію проекту Стратегі, а і надали цілий пакет  нових ідей . А саме :

Першого лютого депутати і актив сіл Куцуруб, Іванівка Яселка  запропонував пакет ідей з розвитку туристичного потенціалу, бренду та розвитку інфраструктури «Мега-громади». Так вдалим визнали практику свята Івана Купала та ідеї: започаткування фестивалів («Свято Куцурубського/древньогрецького Ольвійського віна», «Івановських вечорниць Самогону і Карася»); художнього облаштування в’їздів у села с зупинками і туалетами; створення креативних малих архітектурних форм («Памятник Карасю, що врятував від голоду у скрутні часи та стане принадою для туристів ) та інш ;

 

Четвертого лютого депутати і актив сіл, що  входили у Димитрівську і Солончаківську раду презентували для розвитку «Мега-громади» унікальні можливості унікального комплексу Аджигольської коси, де зустрічається Дніпро та Південий буг; цілющого соленого озера; лиману зі смачною рибою.

А що стосується розвитку зеленої енергетики на базі діючого 18-вітряків електростанції, то учасники двох круглих столів висловили заспокоєння щодо викликів шумового забруднення та економічних компенсацій громаді від бізнесу, з яким нажаль не побудовані цивілізовані партнерські відносини.

  

Дев’ятого лютого актив і депутати сіл, що входили у Островську сільраду, додали до стратегічного документу не тільки розвиток молочного животноводства, довели важливість питання  побудови дороги, що  надасть доступ до «цивілізації», що вже мають прибережні села мега-громади..

Десятого лютого  депутати і активісти з с Парутино завершили серію круглих столів блискавичною дискусією щодо потенціалу Куцурубської мега-громади  та шляхів наближеня до ії стратегічного  бачення  в майбутньому. А саме

соціально-орієнтована Громада, яка створює середовище соціального благополуччя для своїх жителів за рахунок ефективного та дієвого управління її ресурсами;

сучасна самодостатня Громада, що розвиває свою інфраструктуру, забезпечує високий культурний та духовний розвиток населення;

комфортна Громада, яка досягла високої якості життя для всіх своїх громадян, які мають сильне почуття гордості і впевненості в майбутньому;

національний та регіональний туристичний центр, популярне місце для відпочинку, оазис для зеленого (сільського) і культурно-пізнавального туризму;

екологічно чиста Громада, яка є затишним куточком Миколаївщини з безліччю садів і виноградників;

центр виноградарства і виноробства світового рівня, місце розвитку зернового та м’ясо-молочного виробництва;

територія для розвитку портового та морегосподарського комплексу міжнародного значення;

інноваційна Громада — місце апробації та розвитку сучасних моделей та технологій управління, а також сучасних виробничих технологій.

 

Загалом, всі учасники обговорень рекомендували виконавчому комітету та сільської ради прийняти рішення, щодо затвердження проекту Стратегії розвитку Куцурубської об’єднаної територіальної «Мега-громади» до 2026р.

 

Прес-служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та «Куцурубської стратегічної ради».

 

————————————————————————————————————

Ресурсна підтримка формування куцурубської спроможної громади відбувається на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Миколаївської області до 2020 р на період 2015-17 р.» (рішення Миколаївської облради №7 від 30.07.2015 р.) та в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»(ФРММ): «Куцурубська об’єднана громада як дієва демократична модель стратегічного розвитку» за підтримки програми «Демократична практика» МФ «Відродження».

 

Переглядів: 464 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar