П`ятниця, 19.04.2024, 13:54
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 25 » Перша Куцурубська майстерня Куцурубської стратегічної ради
14:59
Перша Куцурубська майстерня Куцурубської стратегічної ради

Перша Куцурубська майстерня Куцурубської стратегічної ради

23-24 травня в Ресурсно-інформаційному центрі Куцурубської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) 25 представників всіх 12 сіл громади розпочали розробку «Плану реалізації на 2017-19 роки Стратегії Куцурубської ОТГ до 2026 р.». Сформовано актив трьох робочих груп стратегічної ради, що як перший крок до його ресурсного забезпечення, розробили перші версії технічних завдань з відповідними пакетами проектів, що спрямовані на реалізацію стратегічних цілей розвитку В (ЖКГ та інфраструктура), С (підприємницька діяльність), Д (Туризм).

На майстерні експерт ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Тетяна Золотухіна поділилась «секретами» перетворення стратегічних цілей – в бажану реальність Презентовано законодавство та методика стратегічного демократичного розвитку. А саме: як створити дієвий План, технічні завдання, проекти розвитку громади, що вже успішна застосована громадами м. Вознесенську, Баштанської ОТГ. Також нагадали, що прийняття оновленого Статуту громади допоможе захистити законодавством України від спроб зробити щось без згоди селян.

У першої частині експерт розповіла присутнім про реальні загрози виживанню об’єднаної громади, що несе відмова ії елітами від опанування знаннями та навичками стратегічного демократичного розвитку.

«…Ви загинете, якщо збираєтесь проїсти кошти – профінансувати ремонти, асфальтування,  комуналку тощо. Просто відремонтований садочок, будинок культури, дорога або освітлена вулиця аж ніяк не зупинить молодь та активних людей від втечі в з громади. І ніякий міністерство, ДФРР  чи інший  «добрий чаклун» Вам не допоможе. Справа рук потопаючих в руках самих потопаючих», тобто «справа громади — це питання виключної компетенції самої громади, і нікого іншого.

Тому сконцентруйтесь будь ласка на не більш 4-х стратегічних цілей стратегії. Саме для них ми допоможемо сформувати: План реалізації Стратегії; Пакет технічних завдань та проектів економічного розвитку, створення робочих місць, збільшення можливості господарів, підприємців та само зайнятих селян.  На реалізацію яких будуть залученні  гроші і ресурси громади та зовнішніх інвесторів/грантерів.  А наш проект «Експертна підтримка реалізації Стратегії Кукцурубської ОТГ» за підтримки МФ «Відродження» допоможіть Вам в цьому…» - Мотивувала експертка ФРММ

У другої частині майстерні, після теоретичної частини, учасники сформували три робочі групи з питань реалізації стратегічних цілей розвитку Куцурубської громади В (ЖКГ та інфраструктура), С (підприємницька діяльність), Д (Туризм). Кожна за допомогою експерта ФРММ переводила ідеї у формат технічних завдань та відповідних проектів.

У підсумку, учасники майстерні погодились з нагальністю формування робочих груп з запуску розвитку громади цілі А (Просторовий розвиток громади) та оновлення першого на Миколаївщині Статут Куцурубської об’єднаної громади. Напрацювання робочих груп у червні  будуть запропоновані для затвердження виконавчим комітетом та сільською радою.

Формування спроможної Куцурубської сільської об’єднаної громади триває!

 

Прес- служби ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та Виконавчого комітету Куцурубської сільської ради.

__________________________________________________________________________

Ресурсна підтримка формування Куцурубської спроможної громади відбувається на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Миколаївської області до 2020 р на період 2015-17 р.» (рішення Миколаївської облради №7 від 30.07.2015 р.) та в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»: «Експертна підтримка реалізації Стратегії Кукцурубської ОТГ» за підтримки МФ «Відродження».

Переглядів: 545 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar