Субота, 20.04.2024, 02:00
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 21 » Куцурубська об’єднанна та чотири сільські громади при розробці спільної Стратегії створили сільську Мега — громаду!!!
21:45
Куцурубська об’єднанна та чотири сільські громади при розробці спільної Стратегії створили сільську Мега — громаду!!!

Куцурубська об’єднанна та чотири сільські громади при розробці спільної Стратегії створили сільську Мега — громаду!!!

Такий подарунок зробили нащадки древнегрецьої Ольвії на день  Святого Миколая, обрав  голову та депутатів сільської ради. Вона перша з об’єднанх територіальних громад в Україні продемонструвала демократичну практику стратегічної зорової експансії на сусідні території, та розширив територію  з 223 до 850 кв. км.

При цьому перемогла не тільки куцурубська голова Інни Копійка та ії команда — переміг стратегічний підхід до формування спроможної місцевої громади ц якому буде почути  права та інтереси всіх сіл — членів родини об’ємної сільської мега-громади

Так створена травневим рішенням сільради Стратегічна рада не тільки запланувала у базової версії проекті Стратегії розвитку до 2026 р  об’єднання з окремними місцевими громадами, но і у перше в України  це зробила!!

В процесі стратегічного планування та народження Мега-громади взяли активну участь представники  всіх 5-ти місцевих громад. Так грудневим рішенням Куцурубської сільради у до складу Стратегічної ради  включили голів Дмитривської, Островської, Солончаківської та Парутинської місцевих громад , що одразу включились у ії роботу.

При методичної підтримці ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»(ФРММ)  узагальнено відомості про «приданное» громад. Вони містять як офіційні  данні щодо наявних ресурсів нових членів  куцурубської родини  а також виклики та мрії щодо майбутнього у нової куцурубської родині, що були проговорено  на фокус-групах чотирнадцятого та шостого  грудня представниками громадськості, місцевих депутатів і чиновників.

У перші місяці Нового 2017 р. з урахуванням «приданного»  Стратегічна рада на підставі аналізу наявного економічного та соціального потенціалу всіх сіл Куцурубської об’єднаної територіальної громади, аналізу сильних та слабких сторін, а також загроз та можливостей буде визначено місію та бачення розвитку Куцурубської сільської об’єднаної мега – громади.

Так стратегічною радою буде розроблено проект Стратегії Куцурубської сільської об’єднаної громади (ОТГ) до 2026 року, що буде винесено на обговорення у селах ОТГ. І лише з врахуванням громадських слухань буде винесено на сесію сільської ради.

Таким чином Куцурубська ОТГ має не тільки працьовитих членів , а і  порт, агропідприємства, Національний історико-археологічний заповідник «Ольвія» з островом Березань.

Впевнені що  , куцурубчани разом продемонструють приклад довготривалої співпраці синергії та сформують спроможну місцеву громаду в якої комфортно буді всім ії членам!!!!

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

 

Переглядів: 523 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 frgn • 14:33, 27.12.2016
Впевнен! У Куцурубської сільскої обєднаної мега- громади добре майбутнє!
avatar