П`ятниця, 26.04.2024, 21:09
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Квітень » 27 » Конференція з Громадами (DOBRE)
15:57
Конференція з Громадами (DOBRE)

26 та 27 квітня 2017 року в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)", відбулась конференція з  Громадами, які стали переможцями програми  DOBRE. Нагадуємо , що Куцурубська сільська рада ОТГ прийняла участь у ІІ турі програми DOBRE , та стала одним із переможців програми. Під час конференції було оголошено партнерство з 25 об’єднаними територіальними громадами, яким програма надаватиме підтримку у процесі децентралізації.

На конференції були присутні Баррі Рід, керівник програми DOBRE, Сюзан Фріц – директор Регіональної Місії Агентства США з Міжнародного розвитку в Україні, В’ячеслав Негода – перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства.

Також були розглянуті наступні теми:

«Залучення громадськості та молоді»

 Максим Лациба – керівник програми розвитку громадського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень, директор Проекту USAID «Громадяни в дії», Іван Лукеря – менеджер проекту USAID  «Громадяни в дії»

«Бюджет участі»

Сергій Лобойко – керівник Центру розвитку інновацій Національного університету «Києво – Могилянська Академія»

«Стійкий місцевий економічний розвиток»

Олександр Волошинський – голова Товариства «Зелений Хрест», консультант із стратегічного планування та економічного розвитку програми ПРОМІС «Партнерство для розвитку міст»

«Комунікаційна стратегія»

Ярина Ясиневич – спеціаліст з громадських та урядових комунікацій Центру дослідження визвольного руху

«Брендінг громади

Володимир Проскурін – консультант зі стратегічного планування розвитку територіальних громад, з питань економічного розвитку та підприємництва Міжнародного фонду «Відродження»

«Управління земельним ресурсами»

Яна Брусенцова – експерт з прав та земельних відносин

«Управління власністю громади»

Сергій Пінчук – голова Координаційної ради «Ради реформ Рівного»

«Організація системи управління освітою в ОТГ»

Сергій Дятленко – заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти – начальник відділу державно – громадського управління освітою Міністерства освіти і науки України

Конференція громад програми  DOBRE зібрала біля 300 представників ОТГ та партнерів програми в м. Києві, аби перейняти кращі практики один від одного, дізнатися більше про програму та знайти відповіді на ключові питання реформи від експертів. Представниками від Куцурубської сільської ради ОТГ на конференції були присутні Інна Копійка – сільський голова, Тетяна Федорова – фахівець із зв’язків з громадкістю та Анна Павленко – інспектор з кадрів.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку , будівництва та ЖКГ України Вячеслав Негода, взяв участь у відкритті конференції та подякував Агентству США з міжнародного розвитку за допомогу у впровадженні реформи децентралізації в країні.

Конференція також слугувала майданчиком для обговорень та спілкування для громад першого та другого раундів відбору з регіональними партнерами та співробітниками програми, з якими вони проведуть багато спільної роботи.

Програма USAID  «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня замученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

 

Фото – репортаж з події можна знайти на Фейсбук – сторінці програми за посиланням : Читати далі » 

 

Спеціаліст із зв*язків з громадкістю

Тетяна Федорова 

 

 

Переглядів: 556 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar