П`ятниця, 29.03.2024, 03:57
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 29 » конференція «Суспільний діалог в Україні - на стежці між боротьбою та байдужістю»
16:02
конференція «Суспільний діалог в Україні - на стежці між боротьбою та байдужістю»

27 листопада 2016 року в місті Запоріжжя відбулася конференція «Суспільний діалог в Україні  - на стежці між боротьбою та байдужістю», в рамках проекту «Наше самоврядування – спільна справа. Громадський діалог в південно – східній Україні». Ця конференція є продовженням проекту, який реалізується у рамках Польсько –Канадської Програми Підтримки Демократії спів фінансованої програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та Канадського Міністерства закордонних справ торгівлі та розвитку.

Участь у конференції прийняли представники з 6 областей України, Куцурубську об’єднану територіальну громаду представляла староста села Іванівка та Яселка Оксана Яковенко, яка була учасником проекту і приймала участь у студійному візиту до Польщі.

На конференції був присутній голова проекту від Канадської сторони пан Адам Кништов з Фонду Міжнародної Солідарності , якого цікавило питання, що отримали від проекту кожен з  його учасників, пан Эжжи Даровськи і Анна Єжевська з фонду «MILA». Кожному учаснику проекту було надано слово розповісти про участь у проекті та можливості його реалізації.

Староста  Оксана Яковенко розповіла, що після поїздки до Польщі та участі у проекті, після обговорення з мешканцями громади, було прийнято рішення створити Ресурсно-Інформаційний Центр(РІЦ) розвитку Куцурубської громади, як платформи для участі активних громадян в місцевому самоврядуванні та для прийняття участі у  різних проектах.

 Для впровадження такої мети старостою Куцурубської ОТГ  був написаний проект і поданий на розгляд донорів, фонду активних людей в Польщі «MILA». Проект отримав підтримку та був реалізований на придбання комп’ютерної техніки для Ресурсно - Інформаційного Центру.

На конференції піднімалось багато питань, які стосуються об’єднання громад і участі в процесі самих мешканців, багато говорилося про діалог між владою і простими громадянами, які на сьогоднішній день не хочуть стояти в осторонь а мають бажання бути учасниками діалогу. Виникає багато суперечок коли влада не дослухається до побажань народу і діє на свій розсуд. Обговорювались механізми впливу на владу з боку громадських організацій та органів самоорганізації населення.

Перед присутніми виступили голови громадських організацій міст Херсона, Миколаїва, Запоріжжя, Кривого Рогу та Чернівців.

Також корисними були круглі столи де учасники обговорили теми «Організація ОСМ», «Написання проектів» та «Де взяти і куди подіти кошти».

Перед учасниками конференції виступив пан Адам Кништов голова «Фонду міжнародної солідарності»    і розповів, які проекти реалізуються на даний час на території України і які шанси є у нас, як громадських діячів та у органів місцевого самоврядування, для участі в міжнародних проектах.

По закінченню конференції учасникам проекту «Наше самоврядування – спільна справа» були вручені диплому зі словами надії, що це не останній проект в нашій діяльності.

Всі учасники конференції отримали дуже корисну інформацію, яку повезли по своїм громадам, але питань залишилось також дуже багато, які прийдеться вирішувати владі разом з мешканцями своїх громад.

 

З повагою, староста села  Іванівка та Яселка

Яковенко Оксана.

 

Переглядів: 466 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar