Четвер, 25.04.2024, 12:56
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 18 » Керівництво Куцурубської громади запросили на круглий стіл до Верховної Ради України
15:20
Керівництво Куцурубської громади запросили на круглий стіл до Верховної Ради України

Комітет  Верховної  Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування із Планом роботи Комітету на період четвертої сесії Верховної Ради України VІІІ скликання, запросив керівництво Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади, в особі сільського голови  Копійки Інни Василівни  та секретаря ради Федорову Любов Леонідівну, на захід, який відбувся 16 травня 2016року у  приміщенні Верховної Ради України, на тему: «Обговорення питань правового  регулювання статусу старост в об’єднаних територіальних громадах».

Захід зібрав майже 150 учасників, серед яких народні депутати України – члени Комітету, представники органів місцевого самоврядування всіх рівнів з усіх регіонів України, в тому числі новообрані старости, асоціацій органів місцевого самоврядування, Кабінету Міністрів України та центральних органів виконавчої влади, Апарату Верховної Ради України, вітчизняних та міжнародних неурядових організацій, науковці експерти.

На засіданні круглого столу Віце-прем’єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив: "Староста – це лідер, якому громада села висловила довіру на прямих виборах. Він обраний на строк повноважень ради об’єднаної громади і є підзвітним та підконтрольним перед жителями села та радою об’єднаної громади. Відтак староста має усі належні повноваження, аби ефективно представляти інтереси громади та забезпечувати її життєдіяльність".

Нагадаємо, Куцурубська об’єднана територіальна громада – перша ластівка децентралізації на Миколаївщині. Перша староста на Миколаївщині  також приступила до своїх обов`язків шляхом виборів у Куцурубській об’єднаній територіальній громаді. За посаду старости тут боролось 6 претендентів – 4 жінок і 2 чоловіків, та люди віддали перевагу жінці-підприємцю Оксані Яковенко, офіційні повноваження якої відбулись після прийняття нею присяги на сесії 4 травня 2016 року. Оксана Яковенко – староста сіл Іванівка і Яселка започаткувала ведення інституту старост у Миколаївській області.

Переглядів: 483 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0