Середа, 17.04.2024, 02:44
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 11 » Фотовиставка
14:54
Фотовиставка

Війна… Страшна війна минулого століття, пекуча рана яка болить досі чи не в кожній родині.

Воїни переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, бились за кожний клаптик рідної землі, до останнього подиху, до останньої краплі крові вистояли і перемогли. Для України ціна цієї перемоги жахлива – мільйони людських життів, зруйнована економіка. Кожен другий воїн поліг у бою, кожен другий із тих хто залишився живий був поранений.

Жоден учасник цієї кровопролитної страшної війни не повинен бути забутий, бо людська пам’ять не має терміну давності. З цією метою мешканцями нашого села ще з зими почали підготовку до Дня Перемоги.

Однім активістам доручили збирати матеріали про учасників Великої Вітчизняної війни, іншим про АТО, про афганців та мешканців села, які розбудовували колгосп після війни. Працівники сільської ради збирали світлини та обробляли матеріали і готували їх для друку.

І ось 3 травня у приміщенні Іванівського сільського клубу урочисто відкрилася фотоекспозиція під назвою «Ми  - перемогли». Фотоекспозиція має такі підрозділи:

  1. «Учасники Великої Вітчизняної війни – наші односельчани» - де розміщенні світлини фронтовиків, які загинули на полі бою і їх короткі біографії. Біля виставки атрибути війни, а саме каски, патронташ, знамена під якими ішли у бій солдати, солдатська гармошка. В кінці виставки – вічний вогонь пам’яті.
  2. Розділ присвячений воїнам афганцям. Світлини розташовані у вінку із квітів.
  3. Розділ присвячений воїнам – «атовцям». Світлини розташовані на фоні українського прапора.

Першими відвідали виставку найменші мешканці села  діти дитячого садочку «Ромашка», їхнім запитанням не було кінця. Відвідали виставку і учні середньої школи, а в День Перемоги мало не все село прийшло до сільського клубу, щоб відвідати виставку та прийняти участь у святкових заходах.

Ініціативу старости села Яковенко Оксани Анатоліївни в організації виставки підтримали сільський голова Копійка І.В. та допомогли організувати ЛісовськаН.С., Середа Л.Я., Перепьолкіна О.І., Галота О.Л., Черепова І.В., Давидкіна С., Швець О.Б., Брудська В.Д., Шереметова Л.Г. та учні школи.

Виставка буде діяти до 14 травня, потім нашу фотовиставку перемістимо в сільський музей «Бойової та трудової слави», який є дієвим.

Найкраща вдячність учасникам війни, тим хто поліг на полі брані, хто повернувся із фронту але пішов із життя в мирний час, дітям війни – це пам’ять про них, про ті страшні роки і події. Священна пам’ять, яку ми повинні передати із покоління в покоління, не зважаючи ні на що.

Мешканка села Іванівка, зав. музею  Брудська В.Д.

 

Переглядів: 443 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar