П`ятниця, 26.04.2024, 18:23
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 7 » Звіт Куцурубського сільського голови Копійки І.В.
12:44
Звіт Куцурубського сільського голови Копійки І.В.

Звіт Куцурубського сільського голови Копійки І.В.

Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено щорічний звіт сільського голови  про свою роботу та про діяльність всієї ради. Отже, сьогодні маю честь представити Вашій увазі звіт про роботу Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади  за 2016 році. Фактично, це своєрідне підведення підсумків колективної праці - кожного депутата, постійних комісій  сільської  ради,  виконавчого комітету за минулий рік та окреслення планів на майбутнє.

2016 рік -  став для  нашої громади  роком реальних  змін та  випробувань. Усвідомлюючи всю повноту відповідальності за її майбутнє  і  розвиток, наша команда робила у цьому році все можливе для створення  комфортних та безпечних умов для жителів громади, поліпшення духовної та матеріальної  сфер їх життя.

Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, протягом звітного періоду відбулось 19 сесійних засідань, на яких радою прийнято 188 рішень, які стосувалися затвердження сільських Програм, Статутів та положень про заклади медицини, освіти, культури,  виділення матеріальної допомоги, земельних, майнових та бюджетних питань.

Виконавчим комітетом було проведено 11 засідань, на яких прийнято 89 рішень, що стосувалися програми соціально-економічного розвитку громади.  На засіданнях виконкому також  було заслухано звіти про роботу у 2016 році закладів культури, освіти, охорони здоров’я, стан виконання делегованих повноважень тощо.

Слід зауважити, що протягом  2016 року до сільської ради звернувся 291 громадянин. Основними порушеними питаннями були: надання матеріальної допомоги, оформлення та переоформлення права власності на земельні ділянки, визначення меж земельних ділянок, питання соціального захисту, житлової політики, благоустрою. Жодне звернення не залишилось поза увагою і 90% питань, що хвилювали  мешканців, нам вдалося вирішити позитивно.

З метою створення сприятливих умов для належного, якісного та швидкого отримання мешканцями громади  адміністративних послуг, у сільській раді з квітня 2016 року здійснюється реєстрація місця проживання та зняття з реєстрації фізичних осіб, з травня працює  - державний реєстратор Северінова Л.В. надає послуги щодо реєстрації речових прав  на нерухоме майно. 

Маю зазначити, що 2016 рік навчив нас найважливішого – терпінню, небайдужості і милосердю, тому відділом з питань соціального захисту, захисту дітей та роботи з сім’ями Куцурубської сільської ради ОТГ протягом звітного періоду було надано матеріальної допомоги на загальну суму 170,0 тис.грн, а саме: одноразова матеріальна допомога на лікування  - 111,3 тис.грн, одноразова допомога мешканцям громади – учасникам АТО - 53,0 тис.грн., 5,7 тис.грн. особам, які потерпіли від пожежі, надано продуктові пайки до Дня людей похилого віку 17 особам та до Дня людей з обмеженими фізичними можливостями 16 дітям – інвалідам і 12 інвалідам І групи.  

Окрім того, оформлено субсидій – 249 громадянам, 191- державну допомогу сім’ям з дітьми, 7 сім’ям  оформлено допомогу по догляду за престарілими та інвалідами. У поточному році оформлено пільги 37 учасникам бойових дій  на оплату житлово - комунальних послуг.

Всім відомо, що основою забезпечення життєдіяльності соціальної сфери та інфраструктури кожної громади є фінансове забезпечення. Тому хочу констатувати, що протягом звітного періоду сільська рада практично не виключалася з бюджетного процесу і відповідно до покладених функціональних обов’язків вживала  всі необхідні  заходи щодо забезпечення  своєчасного, 100%  виконання  сільського  бюджету.

Так, дохідна частина сільського бюджету громади складає 21211,298 тис. грн. в т. ч. власні надходження  9225,868 тис. грн., між бюджетні трансферти 6889,630 тис. грн..; субвенція на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад 5095,800 тис. грн.

Доходи  станом на 01.12.2016 року виконано до річного плану на 91%.

Видаткова частина  сільського бюджету громади складає 21211,298 тис. грн. в т.ч. по установах:

- органи місцевого самоврядування – 2115,427 тис. грн.. (в т.ч. 476,074 тис. грн.. на придбання комп’ютерної техніки та транспорту).

- освіта – 8133,660 тис. грн. (в т.ч. капітальні видатки 724,33 тис. грн..)

- придбання підручників – 31,330 тис. грн.

- утримання шкільного автобусу – 66,090 тис. грн.

- охорона здоров’я – 1282,450 тис. грн.

- соціальний захист та соціальне забезпечення – 200,00 тис. грн.

- житлово-комунальне господарство – 521,480 грн.

- культура і мистецтво – 954,152 тис. грн.

- будівництво – 1600,476 тис. грн.. ( реконструкція водопроводу в с. Іванівка)

- транспорт, дорожнє господарство – 4603,670 тис. грн.. ( ремонт доріг, пільговий проїзд)

- резервний фонд – 50,000 тис. грн.

- передача коштів районному бюджету – 1644,333 тис. грн. ( в т.ч.  медична субвенція для Очаківської ЦРЛ – 1282,650 тис. грн.)

Враховуючи, що найбільша суспільна цінність – здоров’я людини, одним з пріоритетних наших завдань  стало створення належних  умов у закладах охорони здоров’я для надання якісних медичних послуг населенню громади. Створено Куцурубський комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги». У Куцурубській амбулаторії загальної практики сімейної медицини здійснюється ремонт та поповнюється матеріально-технічна база: замовлено обладнання для стоматологічного кабінету на 265,0 тис.грн., придбано кварцеві опромінювачі, нібулайзери, тонометри, пральні машини, холодильник для зберігання вакцини (Ясельський ФП). Першочергово виділялися кошти на невідкладну допомогу - 35,0 тис. грн., придбання безкоштовних рецептів – 32 тис. грн.

Також  важливими  для людей є виховання, освіта та знання, які вони отримують. Тому, з метою забезпечення здобуття дітьми громади належного рівня знань та виховання, сільською радою  було вжито заходи по покращенню матеріально-технічної бази закладів освіти та культури. Так, для Куцурубського дитячого садочка придбано килими, тюлеві фіранки, простирадла, подушки, постільну білизну, проводиться капітальний ремонт частини покрівлі; у Іванівському дитячому садку встановлено енергозберігаючі металопластикові вікна і двері на загальну суму 109 тис.грн., замінено котел  на сучасний - твердопаливний, придбано пральну машину, м'ясорубку. Для обох закладів придбано електричні плити, посуд, постільну білизну, жалюзі.  У звітному періоді за рахунок коштів державної освітньої субвенції та коштів місцевого бюджету для Куцурубської школи було придбано 11 комп’ютерів, 6 принтерів, 17 рідкокристалічних телевізорів, електроплиту, муфельну піч для обпалювання глиняних виробів; комплекти меблів для 3 навчальних кабінетів;  замінено на склопакети 48 вікон. Здійснено ремонт внутрішніх туалетів у новому приміщенні  школи,  проводиться ремонт в актовій залі. В Іванівській школі замінено 35 вікон на енергозберігаючі склопакети, виділено 30 тис. грн. на придбання нової наочності для навчальних кабінетів, енциклопедичної, художньої літератури.

Разом з тим оновлено матеріальну базу бібліотек: придбано комп’ютерну техніку на 19,0 тис.грн., поповнено бібліотечні фонди на 10,0 тис.грн. Придбано для закладів культури обладнання, інструменти та мультимедійну техніку на суму 63,0 тис.грн. Для школи мистецтв придбано цифрове піаніно, мольберти. В Іванівському сільському клубі замінено вікна на суму 44,5 тис. грн.     

Одним з пріоритетних питань для нас у 2016 році було питання покращення якості доріг. За рахунок державної субвенції було  отримано кошти на капітальний ремонт доріг у сумі 3655,3 тис.грн.  На початку 2016 року було підготовлено 21 проект на реконструкцію доріг і, після проходження багато чисельних  погоджень та експертиз, у жовтні було розпочато відповідні роботи:  реконструйовані 2 дороги у с. Яселка, у Покровці – 5, у Куцурубі – 14.  На сьогодні залишається провести ремонтні роботи на чотирьох дорогах у с.Куцуруб.  Окрім того проводиться  ямковий ремонт комунальних доріг.

Не стоять осторонь проблем жителів і керівники сільськогосподарських підприємств, діючих на території громади. Так, мешканці сіл громади вдячні керівникам  ТОВ «Агрофірма «Лиманський» за ремонт дороги, яка проходить через с. Куцуруб ( траса Очаків – Парутино), адже добра дорога - це не тільки запорука безпеки  руху транспорту, а й іноді «дорога життя», коли відлік іде на хвилини чи секунди.

Початок діяльності нашої новообраної ради припав  на осінньо-зимовий період, період виникнення надзвичайної ситуації природного характеру. І це  дало нам  змогу отримати певний досвід та зробити  відповідні висновки, з метою недопущення та забезпечення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у подальшому.  Отож  хочу висловити  подяку всім небайдужим людям,  які в розпал стихії долучились до ліквідації її наслідків, проявили розуміння та терпіння.

Звітуючи про роботу у 2016 році, хочу зазначити про початок робіт по  відновленню освітлення в селах Яселка, Іванівка та двох вулицях села Куцуруб.  Дану роботу планується  продовжити в подальшому.

Також дуже гостро перед нами стоїть питання забезпечення якісною питною водою, тому розпочато роботи щодо реконструкції системи водопостачання в селі Іванівка, вартість яких складає 1440,879 тис.грн.  Придбано додатково 3 насоси для водонапірних башт с.Іванівка.

Зважаючи на умови сьогодення,  хочу наголосити, що Куцурубська сільська рада  здійснює свою діяльність відкрито і  прозоро. На офіційному сайті  ради систематично висвітлюється інформація про її  діяльність.  Крім того відповідна  інформація друкується і на сторінках  районної  газети  «Чорноморська зірка».

Основною метою звіту було проаналізувати діяльність ради за рік та разом визначитись щодо основних напрямків та пріоритетів  в нашій подальшій роботі, а зважаючи на те, що процес децентралізації в нашій  громаді набрав обертів, і  до нас приєднуються ще чотири  досить потужні сільські ради,  завдань, які потрібно буде вирішувати стане в рази більше. І, на мою думку, необхідно прикласти максимум зусиль для першочергового вирішення таких питань:

- продовження співпраці органів місцевого самоврядування з діючими на території громади підприємствами щодо отримання позитивної динаміки надходжень до бюджету сільської ради;

- здійснення   соціального захисту населення громади;

- створення умов щодо надання якісної медичної допомоги мешканцям громади (ремонт в Іванівській амбулаторії ЗПСМ та облаштування санітарної кімнати, ремонт покрівлі Ясельського ФП, відкриття стоматологічного кабінету в Куцрубській амбулаторії ЗПСМ);

- створення умов для залучення населення до занять фізкультурою та спортом;

- продовження роботи щодо благоустрою та змін на краще всіх сіл нашої громади;

- проведення ремонту доріг, водопровідних мереж;

- продовження відновлення вуличного освітлення;

- забезпечення належного функціонування закладів освіти та культури.

Все, що зроблено протягом звітного періоду, є результатом спільної роботи мого колективу, депутатського корпусу, членів виконкому, керівників підприємств, приватних підприємців та всієї територіальної громади, тому, завершуючи звіт, я хочу висловити усім щиру подяку! 

Переглядів: 677 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
avatar
1 frgn • 11:52, 13.12.2016
МОЛОДЕЦЬ!!!
avatar
0
2 aXnel • 09:57, 15.12.2016
Дякуємо!
avatar