Субота, 20.04.2024, 13:54
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 4 » Зустріч з активом с. Іванівка
16:12
Зустріч з активом с. Іванівка

 Створення на території села Іванівка та Яселка громадської організації Куцурубської ОТГ.

 

03 листопада  2016 року в приміщенні адміністративного будинку села Іванівка пройшов круглий стіл з активом села. 

На початку заходу присутніх привітала староста села Яковенко Оксана Анатоліївна і розповіла про стан подій, які відбуваються на території нашої ОТГ за останній час, прозвітувала про свою роботу за жовтень місяць. Всі присутні прийняли активну участь в обговоренні проблемних питань, які стосуються мешканців нашої громади на території села Іванівка та Яселка, та дійшли висновку, що до людей надходить дуже мало інформації від влади і думка людей не завжди враховується при прийняті тих чи інших рішень.

На засідання запросили директора «Фонду регіонального розвитку міста Миколаїв»  Золотухіна М.Є., який виступив модератором цієї зустрічі. Михайло Золотухін розповів присутнім про стан подій в процесі децентралізації та про роль громадських організацій в процесі самоврядування.

 

Питання, щодо створення громадської організації неодноразово піднімалось на загальних зборах мешканців села Іванівка та Яселка, про що свідчать і протоколи загальних зборів, та прийняте рішення загальних зборів про створення громадської організації.

 Громадська організація потрібна для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю сільської ради, налагодження ефективної взаємодії органу місцевого самоврядування з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації стратегії розвитку громади та формування планів соціально-єкономічного розвиткує, інформування населення про поді, які відбуваються на території громади.

 До повноважень громадської ради належать подання пропозицій щодо підготовки проектів нормативно-правових актів з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері, можливість проводити громадську експертизу, у тому числі антикорупційну, проектів актів сільської ради, організовувати публічні заходи для обговорення актуальних питань розвитку галузі чи адміністративно-територіальної одиниці; здійснювати громадський контроль за врахуванням органом пропозицій та зауважень громадськості, а також дотриманням ним нормативно-правових актів, спрямованих на запобігання та протидію корупції.

 Рішення громадської ради є обов’язковими для розгляду органу місцевого самоврядування, при цьому відомості про врахування цим органом пропозицій або причини їх відхилення не пізніше ніж у десятиденний строк в обов’язковому порядку повинні доводитися до відома членів громадської ради. Громадська рада зможе інформувати громадськість про свою діяльність шляхом розміщення інформації у спеціально створеній рубриці «Громадська рада» на офіційному веб-сайті сільської ради, на власному сайті та в інших інформаційних засобах.

Основними завданнями громадської ради є:

  • створення умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами;
  • здійснення громадського контролю за діяльністю сільської ради;
  • сприяння врахуванню сільською радою громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Отже, громадські ради є одним із механізмів реалізації статті 38 Конституції України, яка закріплює право громадян брати участь в управлінні державними справами.

Наприкінці зустрічі  було створено робочу  групу для підготовки документів, також обсудили питання водопостачання на селі, та проведення свята присвяченого працівникам сільського господарства.

Зустріч відбулась в теплій та дружній атмосфері.

 

Староста сіл Іванівки та Яселки 

Яковенко Оксана Анатоліївна 

Переглядів: 536 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar