Вівторок, 19.03.2024, 13:01
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 28 » Всеукраїнський тиждень дитячого читання
13:52
Всеукраїнський тиждень дитячого читання

 Всеукраїнський тиждень дитячого читання.  Читачі його чекають з нетерпінням. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття. Зустрічі з улюбленими письменниками, їх новими книжками, книжкові іменини, літературні подорожі, ігри та вікторини, різноманітні конкурси,  презентації.      

       Кожен день тижня  у Куцурубській центральній публічній бібліотеці  був насичений різноманітними подіями та заходами.  Так, на відкриття тижня «Нині свято читання, всім на здивування»  20 березня до бібліотеки завітали учні 2 класу Куцурубської ЗОШ.  Діти переглянули відео про  історію створення книги, познайомилися з  різноманітністю літератури  у бібліотеці, прийняли участь у вікторині «З книжки у мультик».  Захід сприяв  залученню їх до читання книг, вихованню любові до книги і бережливого ставлення до неї.

  21 березня до бібліотеки на літературний турнір  «Кожна пригода – до роздумів нагода» завітали учні 3класу.

   22 березня для учнів 4класу бібліотека провела інтерактивну вікторину «Ми живемо у книжках».

  На свято книги «Книга – твій друг, помічник і порадник» 23 березня до бібліотеки завітали учні 1 – А класу.  На них чекала дивовижна подорож по книжкових морях і океанах у «Казковому морському бої».

  24 березня   в рамках святкування 75-річчя з дня народження А.Качана  читали книгу  «За нашим садом грає море».  Презентували юним читачам  книгу Порхун Ірини «27 причин читати книгу».

   Для поглиблення і розширення читацьких інтересів був розгорнутий перегляд дитячих енциклопедій, довідників, словників для дітей шкільного віку. Оформлена книжкова  виставка «Поспішайте дітлахи, прочитати ці книжки», яка знайомила читачів з новинками літератури, яка надійшла до бібліотеки за програмою «Українська книга».   

  27 березня був проведений – День періодики «Подорож країною Журналією». В цей день діти мали змогу ближче познайомитися з дитячими та юнацькими періодичними виданнями, які дякуючи сільській раді , в достатній кількості представлені у бібліотеці. А щоб день видався цікавішим, для дітей були підготовлені цікаві конкурсні завдання та повідомлення за сторінками журналів та газет.                                                                                                                                

  Найактивнішими учасниками Всеукраїнського тижня дитячого читання були -  Бринь Аделіна, Буравцова Олександра, Куба Яків, Іванець Ілона, Погорєлова Вікторія, Тимошенко Євген, Стеля Кіра,  Шереметова Вікторія.

     З 20 по 24 березня в Солончаківської бібліотеці – філії  проходили заходи в рамках тижня дитячого читання. Бібліотекарем  Ільїною А.О.  були підготовлені та проведені наступні заходи: бібліокрос «Світ, що поруч з тобою», пізнавальний конкурс «Пригоди навколо книги», періодичний калейдоскоп «Навколо світу сторінками періодики», огляд бібліотечних новинок «Радуга книжкових сторінок». Участь у заходах взяли учні Солончаківського НВК.  У бібліотеці юні читачі  зустрілися з літературними героями, переглянули відео про створення книг, з великим задоволенням брали участь у пізнавальних конкурсах, та поринули у віртуальну подорож періодичними виданнями.

      Тривають заходи для малечі у Дмитрівській та Матросівській СБФ.  Вже проведено літературний карнавал «Казкова зоряна година»  у Дмитрівській СБФ. Літературним святом «Кумири з літературної країни» відкрила тиждень Матросівська СБФ.

     Парутинська СБФ радо запрошує до  себе  юних читачів з 3 квітня  на вікторину для всезнайок «Що? Де? Коли?», пізнавальний конкурс «Пригоди навколо книги», день періодики.

 

Директор КЗ «Куцурубська публічна бібліотека»

Бурдига – Ніколаєва Т.О.

Переглядів: 588 | Додав: aXnel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar