Вівторок, 19.03.2024, 12:20
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 28 » Участь у ІІ етапі програми DOBRЕ
09:33
Участь у ІІ етапі програми DOBRЕ

 DOBRE запрошує всі ОТГ, що об’єднались на добровільних засадах та провели місцеві вибори, подавати заявки, щоб стати партнерами DOBRE та взяти участь у програмі!

Мета DOBRE – створити можливості зростання та розквіту цих нових ОТГ і водночас мотивувати та бути моделями для інших громад, які працюють над об’єднанням.

Організація «Глобал Комьюнітіз» виконує флагманську програму Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), спрямовану на розвиток місцевого самоврядування – «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – яка стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу. Розпочатий 8 червня 2016 року, ця 5-річна програма розроблена таким чином, щоб підвищити спроможність керівництва новоутворених об’єднаних територіальних громад (ОТГ) ефективно реагувати на пріоритети громадян завдяки належному управлінню ресурсами, підвищенню якості комунальних послуг, стимулюванню місцевої економіки та посиленню залучення громадян. 

Міжнародна команда DOBRE на чолі з організацією «Ґлобал Ком’юнітіз» поєднує великий обсяг знань і практичного досвіду у сфері децентралізації та розвитку територіальних громад. Модель розвитку громад від «Ґлобал Ком’юнітіз» визначає основу загального підходу програми DOBRE та зміст її діяльності з надання допомоги. Польська «Фундація підтримки місцевої демократії» (FSLD, надалі «ФДМД») та Малопольська школа державного управління (MSPA, надалі «МШДУ») при Краківському економічному університеті використовують свій власний практичний досвід і стратегії розвитку місцевого самоврядування, що успішно застосовувались у Польщі. Український кризовий медіа-центр (УКМЦ) та неурядова організація SocialBoost працюють над залученням громад і впровадженням стратегій електронного урядування для підвищення якості громадських послуг і зміцнення прозорості врядування.  Національний демократичний інститут (НДІ) надає новим територіальним громадам допомогу в приверненні уваги до питань гендерної рівності та необхідності розв’язання проблем ВПО в нових програмах.

Усі партнери DOBRE підтримуватимуть кожну ОТГ в процесі учасницького стратегічного планування, результатом котрого стане створення та фінансування проектів місцевого економічного розвитку, державно-приватних партнерств, покращення надання послуг, кращого управління державними фінансами. Проекти та ініціативи за підтримки DOBRE потребуватимуть адекватного місцевого внеску поряд з коштами, що надаватимуться проектом DOBRE. Через мережу організацій підтримки місцевого самоврядування  та регіональних організацій громадянського суспільства в кожній партнерській області DOBRE сприятиме новому співробітництву та мобілізації ресурсів для проектів місцевого розвитку.

DOBRE підтримуватиме ОТГ в семи областях України – Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській

Як учасники програми DOBRE, відібрані ОТГ зобов’язуються брати активну участь у повному спектрі заходів та процесів DOBRE. Кожна ОТГ підпише Меморандум порозуміння з DOBRE для підтвердження зобов’язань ОТГ брати повну участь у програмі.

Шановні жителі громади, повідомляємо, що  Куцурубська сільська рада об*єднаної територіальної громади прийняла участь у ІІ раунді відбору громад-партнерів програми DOBRE. 

Заявка на участь була відправлена в паперовому вигляді 23 березня 2017р. 

Переглядів: 429 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar