П`ятниця, 29.03.2024, 12:44
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 20 » Семінар «Практичні аспекти децентралізації та формування спроможних громад»
09:49
Семінар «Практичні аспекти децентралізації та формування спроможних громад»

16,17 березня 2017 року в м.Южне Одеської області відбувся семінар «Практичні аспекти децентралізації та формування спроможних громад».

Куцурубську сільську раду представляли заступник сільського голови Горгуленко Лариса Миколаївна та староста сіл Іванівка та Яселка Яковенко Оксана Анатоліївна.

Захід був організований за підтримки Інституту Громадського Суспільства, Міністерства Регіонального Розвитку Будівництва та Житлово- Комунального Господарства України та Міністерства освіти і науки України, Фонду «Відродження».
З вітальним словом до присутніх звернувся Анатолій Ткачук, директор з науки і розвитку ГО «Інститут громадського суспільства» , модератор зустрічі Маркіян Дацишин, координатор проектів ГО «Інститут громадського суспільства».
Анатолій Ткачук розповів про нові можливості для розумного зростання об’єднаних територіальних громад, через стратегічне планування, зазначив, що потрібно переглянути і зрозуміти свої ресурси  та правильно їх використовувати, перед усім людський ресурс і потенціал.
 В процесі семінару в.о. начальника відділу Управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону Олег Топіха, який зробив аналіз помилок, які допускаються при подачі  проектів до ДФРР.
Про  процедуру створення Добровільних пожежних команд та організацію системи реагування на надзвичайні ситуації в об’єднаних територіальних громадах розповів полковник, начальник управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС в Одеській області.
В процесі семінару Маркіян Дацишин ознайомив учасників з внутрішніми і зовнішніми ресурсами для розвитку громади. Присутні представники з Миколаївської та Одеської області обмінялися між собою досвідом і практичними знаннями.
Наприкінці зустрічі  пройшов вечір «короткого метра», відео про перші успіхи українських громад, також пройшов мозковий штурм з актуальних питань розумного розвитку ОТГ, ми отримали багато інформаційної літератури і вивчали її до пізнього вечора.

На другий день семінар був присвячений організації управління та розвитку середньої освіти в ОТГ та роль школи в громаді, заступник директора Департаменту середньої освіти МОН України Сергій Дятленко детально зупинився на всіх «міфах», які існують відносно відкриття опорних шкіл в об’єднаних громадах. Також радник МОЗ України з питань фінансування системи охорони здоров’я  Нінель Кадирова ознайомила учасників семінару з  питаннями організації медичної допомоги в ОТГ.
Представники Куцурубської  громади познайомилися з представниками із Чорноморської новоствореної громади обмінялися досвідом і домовилися про співпрацю в подальшому. На семінарі ми отримали дуже багато корисної інформації, яка нам знадобиться в подальшому для роботи.


Староста сіл Іванівка та Яселка Яковенко Оксана.

Переглядів: 421 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar