Субота, 20.04.2024, 10:54
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 1 » Семінар - нарада в головами ОТГ
15:26
Семінар - нарада в головами ОТГ

31 січня 2017 року в м. Миколаїв , на базі Національного аграрного університету відбувся  семінар – нарада з питань організації повноцінного функціонування утворених на території області об’єднаних територіальних громад.

На семінар – нараді були присутні  заступник голови облдержадміністрації – Кушнір Олександр Валентинович - заступник директора департаменту економічного розвитку та регіональної політики облдержадміністрації,   Машкова Лілія Пилипівна -  головний спеціаліст відділу з питань координації управління з питань майна та комунальної власності департаменту економічного  розвитку та регіонального політики облдержадміністрації,  Завгороднюк Євгенія Віталіївна -   заступник начальника відділу з питань оренди та приватизації майна комунальної власності області управління з питань майна та комунальної власності департаменту економічного розвитку та регіональної політики  облдержадміністрації,  Ротар Ольга Феддорівна -  заступник директора департаменту фінансів ОДА, - начальник бюджетного управління ,  Кричевська Світлана Іванівна – заступник директора департаменту фінансів ОДА – начальник управління доходів та фінансів виробничої  сфери, Каськова Ганна Леонідівна – т.в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА, Дячук  Юрій Климович – заступник  управління охорони здоров’я ОДА,   Дмитров Михайло Федорович – начальник управління культури, національностей та релігій ОДА, Бєлкіна Любов Петрівна – в.о. директора департаменту соціального захисту населення ОДА, Бойко Валентин Анатолійович – директор МВП Центр розвитку місцевого самоврядування, сільські голови об’єднаних територіальних громад області.

Представниками від Куцурубської сільської ради ОТГ були  присутні Копійка Інна Василівна -  сільський голова,  Лаврик Наталія Дмитрівна - начальник відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності , Дубіна  Тетяна Вадимівна -  начальник відділу освіти, молоді, спору, культури та медицини  та  Федорова Тетяна Яківна - спеціаліст із зв’язків з громадкістю  та пресою .

До участі в семінар – нараді долучився очільник області Олексій Савченко. «Децентралізація змінила підходи до формування та виконання бюджетів ОТГ, - зазначив він. – Тільки  громада вирішує, куди їх потрібно направляти. Перед вами відкриті дуже великі можливості, і вам потрібно навчитися їх ефективно використовувати для розвитку селищ та благо їх жителів».

Олексій Савченко акцентував увагу голів ОТГ на  тому, що вони до формування бюджетів громад віднеслися без належної відповідальності.  

На семінар – нараді розглядались різні питання:  можливі джерела по залученню коштів на соціально- економічний розвиток ОТГ та їх участь у різноманітних проектах, майнові питання, вимоги бюджетного  законодавства при плануванні та виконанні доходів та видатків місцевих бюджетів, вимоги річного розпису та внесення змін до нього, система управління освітою ОТГ, проблемні питання організації надання медичної допомоги в ОТГ, заклади культури та ОТГ, про повноваження ОТГ у сфері соціального захисту населення.

Всі присутні брали участь в дискусії. 

 

Спеціаліст із зв’язків з громадкістю та пресою

Тетяна Федорова

 

Переглядів: 531 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar