Середа, 24.04.2024, 20:50
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Липень » 10 » Івана Купала
17:13
Івана Купала

Ой на Івана, ой на Купала,

Іванівка гуляла,

Традиції шанувала,

Тепло дарувала.

 

 

В наших селах (Іванівка та Яселка) традицією стало вітати всіх  на Івана Купала. Це одне з наймістичніших і популярніших свят, яке відзначають в ніч з 6 по 7 липня.

Другий рік поспіль на березі лиману в селі Іванівка Куцурубської ОТГ  6 липня зібралися мешканці села та гості для чарівного дійства, щоб шанувати традиції українського народу, надати можливість людям спілкуватися, подарувати один одному радість. Це свято стало другим заходом впровадження в життя Стратегії розвитку Куцурубської сільської ради ОТГ, а саме розвиток туризму через розроблення нових туристичних продуктів, створення сприятливих умов для розвитку зеленого та сільського туризму.

ГО «Вектор Іванівки» та Ресурсно – Інформаційний  центр підготували  програму та рекламну продукцію для проведення свята.

Анонсом свята став виступ зразкового дитячого духового оркестру Підмихайлівської школи мистецтв Калушського району Івано-Франківської області  під керівництвом Василя Прокопів.

Організував для нас такий подарунок і особисто завітав на свято, командир військової частини А  2637 Харченко В.Ю.

З яким задоволенням ми слухали виступ діток і трохи заздрили.

Хотілося б, щоб наш відділ культури звернув увагу на наших  дітей, бо за другий рік в селі Іванівка не запрацювало жодного гуртка, жодної секції.

А діти у нас талановиті.

Далі театралізоване дійство продовжили наші місцеві артисти, дітки, які ретельно готувалися до свята, шили костюми, ставили танці, оформляли сцену під чуйним керівництвом Голоти О.Л. та Муравьової Т.С. В кращих українських традиціях дівчата плели віночки і просили дозвіл у водяника спустити їх на воду. Дівчата з хлопцями водили хоровод біля головних персонажів свята Купала та Марени, а потім палало багаття і Купала з Мареною відправилися до ватри. Всі бажаючі стали в коло біля багаття, водили хоровод та співали пісні, стрибали через ватру, яка в цю ніч мало цілющу силу.  А які чарівні танці привезли до нас дмитрівчани. Щирі оплески та вигуки «Браво!», звучали в їхню адресу. 

Творчий колектив дітей та батьків під керівництвом Романюк Ольги майже за ніч пошив костюми та поставив новий танець спеціально до свята Івана Купала.

До свята працівники апарату села Іванівка також пошили сорочки та стали активними учасниками святкового дійства.

Кожний культурно - масовий захід дає можливість проявити себе молоді, з’являються нові таланти, які бажають приймати участь в наших заходах, надають нові ідеї і їх реалізовують.  Пишаємося  молоддю, коли бачимо  з якою любов’ю вони відносяться до свого села, до своєї маленької Батьківщини, з яким завзятям вони біжать на допомогу і підтримують у всіх починаннях.  Вже з’явилася ціла творча  династія Бурякових-Швець, де бабуся Бурякова Ольга шиє костюми, а мама Швець Олена разом з доньками Ганною та Меланою  приймають участь в концертах, а дідусь Борис допомагає інвентарем. Допомогли в організації свята і сім’я Павлюченко Андрія з синами Сергієм та Вадимом. Знов на допомогу прийшли Середа Вадим, Вітковський Вадим, Лука Володимир, Яковенко Влад, Середа Кирило, Лісовський Стас, Никитинчук Дмитро та чарівна ведуча Грибович Софійка.

Дівчата Резнікова Людмила та Торбенко Настя, як справжні профі, організували і провели флеш-моби.

Погода нас знову перевіряла на міцність, але після сильної зливи ми грілися гарячим смачним кулішом, яким пригощали всіх присутніх.

Зголоднілі, але не втомлені, підкріплялися шашликом та пиріжками, піцами та квасом, приймали участь у розіграші лотереї та купували сувеніри на згадку про свято та наше мальовниче село.

Наприкінці свята нас очікував ще один сюрприз від Віталія Юрієвича Харченко - це виступ групи «Очаків». Хлопці своїм виступом підняли з місць всіх присутніх, ноги несли танцювати, а душа підспівували знайомі пісні.

Так радість не продається, але коли у вас є мішок чи жменя доброго настрою та можливість подарувати людям свято, то це треба робити і цим скарбом треба поділитися з добрим людом, так і зробив командир в\ч А2637 Віталій Юрієвич Харченко, який взяв нас під своє крило і  разом з нами подарував людям свято, за що всі присутні попросили передати слова вдячності і побажати міцного здоров’я та всього найкращого  в його справах та задумах.

На святі були присутні керівники Куцурубської сільської ради Горгуленко Л.М та Федорова Л.Л. разом з родинами. Сільський голова Куцурубської ОТГ Копійка І.В.  висловила слова подяки організаторам і учасникам свята.

Висловлюю слова вдячності директору ТОВ «Сонячний»  Олійник Сергію Михайловичу, за допомогу в організації свята, депутату Єгоренкову І.О.,  Берчун О.В., Середі Л.Я., Лісовській Н.С., Перепьолкіній О.І., Никитинчук С.А., Кучеренко І.О., Костюк С.С, Березюк А.О., Куцуруба В.Д., та особисто своєму чоловіку, Яковенко В.А., який підтримує мене і допомагає  в організації та проведенні всіх заходів та свят в наших селах.

З повагою до вас всіх староста сіл Іванівка та Яселка Яковенко О.А.

 

Переглядів: 684 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar