Субота, 20.04.2024, 10:42
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

.

Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Визначні події
Календарь Украины
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 20 » Форум об’єднаних громад.
14:11
Форум об’єднаних громад.

15.12.2016 році в місті Київ відбувся форум об’єднаних громад, організований Прем’єр – міністром України Володимиром Гройсманом за участю міжнародних донорів з Німеччини та Швейцарії. 

На форум були запрошені представники з 159 ОТГ, які стали піонерами реформи децентралізації.

Миколаївську область і  Куцурубську сільську раду об’єднаної територіальної громади  представляли Голова фонду розвитку місцевого самоврядування Бойко В.А.,  сільський голова Копійка І.В. та староста села Іванівка та Яселка Яковенко О.А.

Захід почався з відеоролика сільського голови Сумської області, де наглядно всім присутнім було показано переваги реформи і зміни, які відбулися в громаді за цей рік.

Офіційна частина форуму почалася з виступу Прем’єр міністра України Володимира Гройсмана. Володимир Борисович привітав всіх учасників форуму і зазначив, що йому дуже приємно бути присутнім на зустрічі з лідерами об’єднаних громад. Держава створює умови для розвитку, у людей вже в печінках сидять ті реформи  які почали, але не закінчили. У нас з вами завдання не розчарувати людей, а створити комфорті умови проживання для кожного мешканця своєї громади, в цьому і полягає сенс реформи. Хто перший – той і буде мати більше можливостей і коштів. Це чи не єдина реформа, яка має системний успіх і має не лише успішних хід а й результат.  Підтримка Уряду у Вас вже є і все, що залежить від мене я допоможу, зазначив Володимир Гройсман. Зал  підтримав промову оплесками.

Далі перед присутніми виступив Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, який відмітив, що учасники реформи є першими і активними і найкращими і за цей рік змогли багато чого досягти і показати.

Привітання учасників форуму отримали від Хольгер Тауша, Директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні, від Андреса Фон Шуманна, керівника програми «U-LEAD with Europe..», та Беррі Ріда Директора проекту «DOBRE».

Хольгерт Тауш повідомив, що ми як донори бачимо, що процес тільки почався і багато чого треба ще зробити, якщо ці створенні ОТГ будуть успішними то інші на прикладі будуть об’єднуватися, ви маєте підтримку від уряду і донорів. Ви нові лідери цих громад є провідниками, ви маєте право вимагати підтримки від уряду. Наша організація допомагає у створені ЦНАПів, вже більше 24 філій організації- донора зареєстровані у цьому місяці по всій території України, надалі відкриється 600 ЦНАПів, які нададуть послуги і консультації на всіх рівнях.

Після привітання почалася пленарна дискусія про стан реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Обговорювалися актуальні питання процесу об’єднання територіальних громад. До модераторів зустрічі, було багато запитань від представників місцевого самоврядування основне питання це земля, як основне джерело надходження до бюджету. Учасники форуму зазначили, що всі землі повинні бути передані в розпорядження сільським радам ОТГ і Володимир Гройсман пообіцяв допомогти у вирішенні цього питання.

Після дискусії всі учасники форуму розділилися на чотири  робочі групи для обговорення у тематичних секціях по наступним питанням:

  1. Надання послуг ОТГ: Тверді побутові відходи. Водопостачання.
  2. Медична інфраструктура в ОТГ.
  3. Управління освітою в ОТГ.
  4. Стратегія розвитку та фінанси ОТГ. Земельні питання.

Друге пленарне засідання почалося з підсумків обговорення у тематичних секціях. Запитання та відповіді.

Обговорили подальші кроки реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Учасники форуму підготували Резолюцію до уряду,де зазначили рішучу підтримку впровадження в Україні реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади за принципом децентралізації владних повноважень. Ми свідомі того, що ефективне місцеве самоврядування стає основою розвитку демократичної України.

Виходячи з результатів обговорень, що відбулися під час першого Форуму ОТГ були окреслені і проблеми які учасники форуму подали до уряду.

Староста села Іванівка та Яселка

Яковенко О.А.

Переглядів: 445 | Додав: aXnel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar